Met de opening van ‘House of Snobs’ is een droompje, zoals Desiree Kuipers het noemt, uitgekomen. Een particuliere winkel met exclusieve geuren. House of Snobs, onlangs geopend in aanwezigheid van prinses Anita en prins Pieter Christiaan, is echter meer dan een geurenwinkel. Het winkelpand op de hoek Van Loenshof/ Van Heekplein is veranderd in een soort mini-warenhuis. Een shop-in-shopformule zoals de Bijenkorf in Enschede kende.

 

Samenwerking

Op de begane grond de zithoekjes, de geuren, sieraden en haarproducten. Op de benedenverdieping (“Noem het geen kelder!”, zegt Desiree) is onder meer kunst van Cobra Art te vinden. Ook zitten er een nagelstudio, twee kappers, een barbier, een pedicure en inmiddels is er een kliniek voor fillers bij. Een professor die in Groningen voor een privékliniek werkt, begint hier in Enschede behandelingen met botox en andere injectables.
The House of SnoBs heeft ook een bijzondere samenwerking met het Van Goghmuseum in Amsterdam. Er hangen in ‘House of SnoBs’ 3D reproducties van Van Gogh, zogenoemde relievo’s. Bij verkoop gaat de opbrengst naar het Amsterdamse museum. Hoe Desiree dit voor elkaar heeft gekregen? “Relaties, laat ik het daar op houden.” Het heeft er ook voor gezorgd dat prinses Anita als beschermvrouwe van dit project samen met haar man bij de opening aanwezig was.

Beleving

Desiree Kuipers belooft dat ‘House of Snobs’ meer zal zijn dan alleen een plek om iets te kopen. “Het gaat hier om beleving. We gaan één keer per maand een event organiseren. We willen gezelligheid bieden.”

“Er moet telkens iets nieuws zijn dat bezoekers verrast. Samenwerken, ook met anderen in de straat, om moeder en dochter te verleiden de stad in te gaan. We willen als een warme mantel zijn voor de klanten.”

Haar eigen avontuur begint voor Desiree Kuipers met de overname dit jaar van parfumerie Robert Nederveen, voorheen Anny Kayser. In diezelfde tijd komt het hoekpand bij het Van Loenshof vrij, omdat Stef haar modezaak inkrimpt. Overname en een verhuizing, dat lijkt een logische combinatie. Toch aarzelt ze. “Het pand was wel heel groot.”
Ze laat zich echter overtuigen door anderen. Een hoekpand, zeker op deze plek dicht bij het Koningsplein in aanleg, is een eenmalige kans. “Het belang van een winkel op een hoek kan moeilijk worden overschat,” vindt Robert Nederveen.

Robert Nederveen

Na vijf jaar staat zijn naam weer op de gevel. Als ondertitel van ‘House of Snobs’. Dat wilde Desiree beslist. “‘House of Snobs’ hebben Robert en ik al pratend in de auto bedacht. Die naam past bij het concept.”

“En Robert Nederveen is een bekende naam, een merk. Zijn parfumeriezaak trekt klanten uit bijvoorbeeld Delft, zeg maar geurfetisjisten, die er speciaal voor naar Enschede komen om geuren te testen. Bestellen kan ook via internet. Let wel, er zijn in ons land nog maar negen of tien particuliere parfumeriezaken met exclusieve geuren.”

Het resultaat van de samenwerking is het ‘House of Snobs’. Een volgens de eigenaresse on-Enschedese, zelfs on-Nederlandse winkel. “De tijd dat je de deuren maar hoefde open te zetten en de klanten binnen kwamen, is voorbij. Je moet er veel meer bieden.”

Robert Nederveen

Robert Nederveen

Founder

Desiree Kuipers

Desiree Kuipers

Founder